Geen pagina gevonden voor het weergeven van nieuwsitems

HVA RUIMT OBSTAKELS VOOR ONDERNEMENDE STUDENTEN

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten die naast hun studie een onderneming starten vanaf volgend studiejaar meer mogelijkheden om hun studie succesvol af te ronden in combinatie met het runnen van hun bedrijf. Dankzij de nieuwe Ondernemersregeling kunnen studenten onder voorwaarden onder meer afstuderen in de eigen onderneming.

 

 

18 mei 2018

Daarnaast beoogt de Hogeschool van Amsterdam (HvA) met de regeling ondernemende studenten minder obstakels te laten ervaren dan nu het geval is en is duidelijkheid gecreëerd voor alle opleidingen over de omgang met student-ondernemers. Voor het afstuderen biedt de regeling een nieuwe richtlijn aan examencommissies over mogelijke maatwerktrajecten voor student-ondernemers.

Dé ondernemende hogeschool

Een vergelijking is te trekken met de regelingen die bestaan voor studerende topsporters. De HvA nestelt zich met de Ondernemersregeling in de kopgroep van ondernemende hogescholen en sluit met de regeling aan op de ambitie dé ondernemende hogeschool van Nederland te zijn, wat uiting krijgt in het Programma Ondernemerschap van de HvA.

‘Ambitie op beide vlakken te combineren’

Hoofd van het programma en lector Entrepreneurship Ingrid Wakkee is om die reden content met de regeling: “Onze studenten hoeven nu niet meer te kiezen tussen studie en ondernemerschap of op beide terreinen compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit en ambitieniveau, maar kunnen hun ambities op beide vlakken nu beter combineren en daar de benodigde ondersteuning bij krijgen.”

De Ondernemersregeling bevat afspraken over wie de hogeschool als ondernemer aanmerkt en voor welke aanpassingen deze in aanmerking komt. De regeling gaat van kracht vanaf september 2018 en geldt voor studenten in de hoofdfase van de opleidingen.

lees hier het originele bericht