Hendrik-Jan Trooster

Voorstellen

Sinds 2012 zet ik mij in voor de ontwikkeling en implementatie van de leerlijn Sociaal Ondernemen bij de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming (CMV)  van de Hoge School van Amsterdam (HvA). TOP Ondernemen beleeft haar primeur in 2016-2017 voor een groep van 22 enthousiaste en maatschappelijk geëngageerd studenten die sociaal ondernemen en studeren willen combineren. Ik vind het een voorrecht om op deze manier bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van deze jonge Sociaal Ondernemers in de dop.


Linkjes

LinkedIn Hendrik-Jan Trooster

Dutch Training Professionals


WHY   HOW  WHAT

Ik geloof erin dat mensen verder komen wanneer ze geïnspireerd raken. In een wereld waar we dagelijks op honderden manieren worden gemanipuleerd zijn meer geïnspireerde mensen en door waarde gedreven organisaties nodig. Daar wil en kan ik aan bijdragen.

Ik ben altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. WAAROM doen we de dingen zoals we ze doen? HOE beschouwen we de omgeving om ons heen en tot welke acties en resultaten (WAT) leidt dat voor onze klant? Inspireren of manipuleren we onze klant en hoe bouwen we in deze tijd een geloofwaardig en betrouwbaar imago op en onderhouden we dat op duurzame wijze?

Schijnbare tegenstellingen kan ik helpen overbruggen en ik kom snel tot de kern van de zaak. Sociaal ondernemen + persoonlijke effectiviteit = de bron voor succes.

Ik ben gezegend met een dosis aanstekelijk enthousiasme en met mijn a- typische achtergrond en een 20 jaar brede praktijkervaring weet ik mensen en organisaties op een prettige, maar ook confronterende manier te inspireren en in beweging te krijgen.

Bij vraagstukken rond organisatie-ontwikkeling, sociaal ondernemerschap en persoonlijke effectiviteit kan ik schouder aan schouder met de klant het verschil helpen maken. Ik draag daarmee bij aan betere resultaten, meer plezier en succes in het dagelijkse werk en leven.

Ik ben medeoprichter en directeur van Click F1 en Rizoom BV en heb een zakelijke en creatieve achtergrond. Ik heb een action learning MBA executive management gevolgd en heb ervaring in het opbouwen en inrichten van organisaties. Ik heb diverse leidinggevende functies bekleed en adviseerde diverse organisaties om zich voor te bereiden op de toekomst. Dit combineer ik met mijn rol als trainer (gecertificeerd voor 7 Habits van Stephen Covey) en als gastdocent en curriculum ontwikkelaar bij de Hoge School van Amsterdam rond Sociaal Ondernemen. De basis van mijn carriëre wordt gevormd door een Conservatoriumopleiding en een ruime ervaring binnen de muziek en theater sector.